Настимир Ананиев: Борисов се опитва да потули бунт в ГЕРБ

1
По думите на депутата ГЕРБ "малко се разпада"
По думите на депутата ГЕРБ "малко се разпада" Снимка: БНТ

По думите на депутата ГЕРБ "малко се разпада"

"С говоренето за пари за общините Борисов се опитва да потули един лек бунт в ГЕРБ". Това коментира депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев, цитиран от БНТ.

"Иска да си задоволи кметовете, защото те са там за 4 години. Има много кметове, които решават да стават независими, видяхме от президентството, че протягат ръка към някои кандидати".

По думите му ГЕРБ "малко се разпада", а Борисов "си уволни депутат", визирайки напусналата парламента Славена Точева.

"Единствената критика на г-н Борисов от снощи беше срещу думата сглобка. Извадки от торбата с димките още три тези - говори за данък сгради, за недвижими имоти - все неща, които са предложени от хората, които седяха до него".

Ананиев обясни, че в ПП-ДБ също има разногласия относно промяната на данък сгради, но ако текстът бъде приет, всяка община ще може да си решава дали и как да увеличи таксата.

"Борисов искаше го представи сякаш ПП-ДБ правят нещо, което по някакъв начин ще навреди. Самите данъци не са пипани от 2010 г.", каза депутатът.

Според Ананиев е сюрреалистично Борисов за говори за корупция "в деня, когато Барселонагейт стана Истанбулгейт". Посочи, че в бюджета са предлагат инвестиции от 12 млрд., от които 1 млрд. - фонд за общините. Проблемът в общините обаче е, че никой няма готови проекти.

"Държавата казва - ето пари за всички и те казват - нямаме проекти, нямаме административен капацитет да си напишем проекти. Предадминистративната готовност в общините е на много ниско ниво".

Настимир Ананиев попита Бойко Борисов ще даде ли поименен списък на пенсионерите, чиито пенсии трябва да се замразят, след като смята, че пенсиите не трябва да се вдигат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари