Настимир Ананиев: Бойко Борисов иска да се отива на избори

0
ГЕРБ не желае редовно правителство
ГЕРБ не желае редовно правителство Снимка: БНТ

ГЕРБ не желае редовно правителство

"Продължаваме промяната" поставихме на масата националните приоритети, дръпнахме назад тясно партийните интереси и тяснопартийното его, каза депутат от ПГ на ПП Настимир Ананиев по повод предложената декларация с приоритети на ПП, които вчера получиха втори мандат за съставяне на правителство.

Ананиев заяви, че това, което предлагат в декларацията е дневният ред на българското общество - това искат българските граждани и бизнес.

Смята обаче, че Бойко Борисов и ГЕРБ искат да се отива на избори.

"Моето усещане е, че Бойко Борисов иска да отива на избори. Той не желае да има редовно правителство. Той си прокара промените в Изборното законодателство. Едно предложение на БСП за връщане на хартиената бюлетина се оказа 40 параграфа, внесени от ГЕРБ за убиването на машините. Ще имаме изцяло хартиеното гласуване и това е начинът за завръщане обратно чрез манипулации на изборния вот на ГЕРБ и цялата хартиена коалиция", каза Ананиев, предаде БНТ.

Заяви, че за ПП има други приоритети, като например върховенство на правото и законността. Каза, че например няма нито една магистрала, която да е построена законно и да е безопасна.

"Аз не искам да има надрусани бабаити, които да газят хората по пътищата, а след това полицаи да им носят стълба, за да си влязат в къщи. Не иска конгресмен от Америка да ми казва, че главният прокурор Иван Гешев е заплаха за риска на Европа и НАТО. Хората трябва да избират. Имаме две Българии, от които трябва да избират и къде да живеят - дали в тази на промяната, или в тази на триадата - имаме Борисов, Пеевски и Гешев ", каза Ананиев.

Другото в декларацията на ПП е борбата с неравенствата, каза той.

"Искаме минималната работна заплата да е 50% от средната. В декларацията сме сложили конкретни срокове. Показваме отговорно поведение", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    истина
    Абе,келтак мястото не ти е в парламента, и на Киро простото сьщо, забихте ДЬРЖАВАТА там от където няма измькване.
  • 0
    2
    Песимист
    Как няма да иска,като сега ще гласуват и умрелите за ГЕРБ,с тия промени..
  • 5
    1
    Даммм,
    И на вас да ви ЕПМ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари