Наша миска се учила да чете новини с коркова тапа в устата!

0
Макар и новинарка с кратък стаж, миската вече има постоянни ухажьори сред зрителите от мъжки пол
Макар и новинарка с кратък стаж, миската вече има постоянни ухажьори сред зрителите от мъжки пол

Във всекидневието си Габриела Василева рядко слага високи токчета, за да добавя височина към своите 180 см.

Ако го направи, често предизвиква драма и напрежение у хората около себе си, най-вече у мъжете.

Има и жени, които дори се притесняват да се снимат до мис България 2012 г. Смята, че е пораснала с около 30 см, докато тренирала баскетбол в училището си в Бяла Слатина. Извън спортуването обаче залагала повече над учебниците. Не спирала да ходи по олимпиади - не само по „класическите“ предмети като български и математика, но даже и по химия, за което маса тийнейджъри биха й се възхитили. На матурата по български език имала 99 точки от възможни 100.

Толкова много учила за този изпит, че даже малко се ядосала, че оценителите си „позволили“ да не й дадат максимума. И досега знае почти всички стихове на Христо Ботев наизуст. Недоумява как учениците разчитат на „пищови“ и преписване. Но вероятно е някакъв манталитет, който се налага напоследък сред младите, вдига рамене хубавицата.

Иначе Василева вече е дипломиран икономист от УНСС, а от няколко месеца чете новините и по Канал 3. Преди да се появи в ефира на телевизията, Габи дълго време ходила на уроци по правоговор и правела сухи тренировки за ефира.

Ходех на безкрайни упражнения, като изговарях думи и скоропоговорки с коркова тапа в устата, смее се Габи.

И досущ като ученичка имала домашни - да следи записи с новинарите в ефира. И сега продължавам да правя упражненията, за да се усъвършенствам, казва хубавицата. За разлика от колежките й от модния подиум, които когато се ориентират към телевизията, държат да се занимават с лайфстайл предавания, Василева смята, че трябва да заложи на сериозните теми. Обичам да съм информирана, не пропускам ден, без да гледам някоя емисия, казва тя.

Още помни първия си ефир. Било сряда, денят, в който заседава Министерският съвет и често има сериозни новини. Бях толкова притеснена, че накрая ръцете ми бяха мокри от напрежение, казва Габи.

Макар и новинарка с кратък стаж, Василева вече има постоянни ухажьори сред зрителите от мъжки пол. Получила и няколко огромни букета с рози и шоколади. Първоначално дори били анонимни. Напоследък пък често получавала снимки на самата нея по телевизора. И на фона на екрана често се виждат краката на човека, който е снимал, смее се хубавицата.

Не ревнува ли мъжът до красавицата от толкова много внимание? Щеше да ревнува, ако имаше такъв, дава крехка надежда на своите почитатели хубавата новинарка.

Независимо от натоварената си работа си в Канал 3 Василева не е изоставила и модния подиум. Започнала да се занимава по-сериозно с това едва на 19 г., когато дошла в София. Иначе преди да стане Мис България, има стаж като носителка на титлата „Мис“ и в училище.

Когато излизаш на ревю, винаги си с добро самочувствие и си най-прекрасният на света, обяснява Габи. Един ден, точно както си вървяла щастливо по котешката пътека, усетила, че роклята започва да й става широка и аха да падне. Оказало се, че връзките отзад се били развързали и само късметът задържал дрехата да не се свлече.

Любопитното беше, че Канал 3 излъчваше ревюто на живо, смее се новинарката. Но това далече не е най-неприятното нещо, което й се е случвало по време на дефиле. Веднъж й се схванал прасецът и всяка крачка напред й струвала огромни усилия, още повече че трябвало да се усмихне. Има и друг забавно-неприятен спомен - от престоя си в Китай около финала на „Мис Свят” преди години. Тогава изкарала първите си три дни само с четка за зъби, защото на летището й загубили багажа. Добре, че имала отзивчива съквартирантка, която й помагала с дрехи. В ръчния си багаж носела само символите на България - знамето, няколко книги и кой знае защо голям камък.

И макар че почивните й дни без ангажименти в телевизията или за снимки й се броят на пръсти, Габи вече си прави планове за почивката. Със сигурност ще провери в морето какво е научила от уроците по плуване, които взема напоследък.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари