Нарколог: Не смесвайте алкохола с газирани напитки

1
Какъв е съветът на лекаря, за да намалите вредата за организма си
Какъв е съветът на лекаря, за да намалите вредата за организма си

 

Какъв е съветът на лекаря, за да намалите вредата за организма си

Вредата от алкохола за организма е безусловна, но ако човек въпреки това го е консумирал, тогава причинената вреда може да бъде намалена до известна степен. Как да направите това – ето съветът на Алексей Казанцев, психиатър-нарколог, споделен пред радио Sputnik и цитиран от БГНЕС.

Той съветва след пиене на всякакъв вид алкохол, след една чаша или дори една глътка, да отпиете глътка друга течност.

Това е необходимо, тъй като алкохолът нарушава водно-електролитния баланс в организма, има силно дехидратиращ ефект и изхвърля калий, натрий, магнезий и калций от тялото ви“, обясни Алексей Казанцев.

Наркологът поясни, че алкохолът не трябва да се смесва в никакъв случай със със сладки газирани напитки – това увеличава интоксикацията, удължава я и причинява главоболие. Лекарят препоръчва да преглъщате концентратите с най-обикновена обикновена вода или да добавяте към алкохолните напитки лед.

"Дори не е нужно да пиете едновременно вода - добавете лед към напитката, както правят американците. Те намаляват концентрацията на силен алкохол поради голямото количество лед", обясни Казанцев. И, разбира се, най-ефективният начин да се отървете от вредното въздействие на алкохола е по принцип да се откажете от консумацията му, заключи наркологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари