Напрежение във Франция и стотици арестувани

0
Кметът Венсан Жанбрюн написа в Туитър, че протестиращи са „са се врязали с автомобил“ в дома му, след което са „подпалили пожар“
Кметът Венсан Жанбрюн написа в Туитър, че протестиращи са „са се врязали с автомобил“ в дома му, след което са „подпалили пожар“ Снимка: АП

Кметът Венсан Жанбрюн написа в Туитър, че протестиращи са „са се врязали с автомобил“ в дома му, след което са „подпалили пожар“

Броят на арестуваните по време на петата поредна нощ на размириците, обхванали Франция, след като във вторник полицаи застреляха 17-годишен младеж в парижкото предградие Нантер, нарасна на 719, съобщи вътрешното министерство, цитирано от Франс прес, предаде БТА.

Според по-ранни данни, огласени от ведомството, задържаните бяха 486. Оттам добавиха, че насилието изглежда отслабва в сравнение с предишната вечер, когато бяха арестувани около 1300 души.

Участници в размириците са се врязали с автомобил в дома на кмета на град южно от Париж, съпругата и децата му са пострадали, съобщи самият представител на местната власт.

Кметът Венсан Жанбрюн написа в Туитър, че протестиращи са „са се врязали с автомобил“ в дома му, след което са „подпалили пожар“, докато семейството му е спяло.

Снощи позорът и ужасите достигнаха до нови висини“, заяви кметът на градчето Л'Аи ле Роз.

Инцидентът се разигра в петата поредна нощ на безредици във Франция, където участници в размирици опожариха автомобили, нападнаха инфраструктура и влязоха в сблъсъци със силите за сигурност, след като полицаи застреляха 17-годишен младеж при опит да избегне пътна проверка.

Съпругата и едно от децата ми пострадаха“, заяви Жанбрюн. „Това беше опит за убийство, извършен с неописуема подлост.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари