Художници от Добрич подредиха изложба в Русе

0
Експозицията може да бъде видяна до 14 май в Русенската художествена галерия
Експозицията може да бъде видяна до 14 май в Русенската художествена галерия Снимка: Бисер Тодоров/БТА

Експозицията може да бъде видяна до 14 май в Русенската художествена галерия

Шестима художници от сдружение "Ателие 13" в град Добрич подредиха изложба в Русенската галерия.

Венета Ганчева, Георги Атанасов, Георги Събев, Димитър Костадинов, Николай Тодоров и Христо Константинов показват различен вид изкуство в експозицията.

"В изложбата има живопис на основата на стенописна техника, живописни картини на основата на текстила, абстрактни пейзажни картини, пластика от бронз и дърво, както и оригинални рисунки по смесена техника", каза Георги Атанасов, предаде БТА.

В общата експозиция авторите са обединени от енергията и потенциала на любимата Добруджа. "Няма някакви идейни насоки. Всеки от колегите е сам в себе си. И дано всеки посетител, който влезе тук, да намери за себе си нещо, което да го развълнува", каза още Атанасов.

Изложбата може да бъде видяна до 14 май тази година в Русенската художествена галерия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари