БСП: Договорът за самолетите F-16 загробва Българската армия

0
Борислав Гуцанов заяви, че надали има по-срамен договор от този за изтребителите
Борислав Гуцанов заяви, че надали има по-срамен договор от този за изтребителите Снимка: БСП

Борислав Гуцанов заяви, че надали има по-срамен договор от този за изтребителите

Преди една година започнахте като коалиция на войната и сега този парламент завършва по същия начин. Явно е, че нищо не научихте за тази една година.“ Така се обърна народният представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов към представителите на бившите управляващите в парламента.

По думите му надали има по-срамен договор от този за самолетите F-16.

Отдавна трябваше да има коалиция кой и как го е подписал и съм сигурен, че рано или късно ще има“, подчерта Гуцанов и добави: „От 2018 г., откакто Народното събрание гласува три проекта за модернизация на Българската армия, са дадени 8,5 млрд. и срещу тях за тези 6 години няма нищо, което да е влязло на въоръжение. Няма друга страна в света, която да си е платила на 100% прескъпите самолети и те да не идват вече 6 години. И заедно с това да сте поръчали втора ескадрила, която е по-скъпа, отколкото първата."

Надали е имало такива национални предателства, каквито вие извършихте през последните години – и то в две от най-важните сфери, каквито са отбраната и енергетиката“, заключи социалистът.

През 2019 г. бе подписан един срамен и убийствен за Българските военновъздушни сили и за българските данъкоплатци договор“, каза и проф. Румен Гечев за договора за изтребителите F-16.

Все още няма нито един чертеж, който да се е превърнал в самолет, кацнал в България с вече 2 години закъснение, обаче доставчикът диктува да се променя договор, който не е започнал да изпълнява. И какво се променя? Въвежда ли гаранция са самолети, чието въоръжение е по 200 млн. долара? Не въвежда. Дава ли ни в тези поправки в договора цени на резервните части оръжия, с които ще ни съдерат кожата, тъй като сме подписали празен чек? Не дава“, посочи той.

Този договор загробва и съсипва ВВС на България, съсипва боевата готовност на Българската армия и ще блокира възможността на Министерството на отбраната и държавния бюджет в следващи години да продължи някакво възстановяване на армията“, обобщи проф. Гечев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    до 8
    Кое изкривява Гуцанов, би ли бил конкретен?!?
  • 5
    9
    до 6
    То вярно време трябва да мине, ама времето беше две години, не пет! За какво мислиш въртяха дупе дупетатите, да облизват реднешкия гъз вместо да му набият чепа! Каквито и да са грипените, вече щяха да са на дежурство, че и поддръжката щеше да е наша! За ефките нищо няма да река, докато не ги видим в Украйната, ама нещо се бавят, че да не стане като с котетата и ейбрамсите!
  • -5
    8
    ЕБачът на Путин в гъза
    Отново популизъм и агитация против САЩ в полза на тъпунгерите в Кремъл. Лъжат и изкривяват истината тая червена продажна пасмина от БСП!
  • -2
    7
    Иван Каракерестелиев
    Гуцанов, много си просто парче, да ти еба майката! Къде си видял да се купува веднага самолет бе PDраст прост?!
  • -5
    6
    Изборно време е
    и тая червена комунистическа свиня Гуцанов говори популистки. Самолетите ще са факт. Военните самолети не са кола, да отидеш на дилъра, да вземеш заем от банката и да си я купиш колата. Сключва се договор и трябва да минат години докато се построят самолетите. То и с гражданските самолети е същата работа, няма на склад готови нови самолети и да ги продават на парче. Та тая червена комунистическа свиня Гуцанов да си ебе путката майна некадърна. Дори и е от тъпите и прости руснаци да купим самолети ще са необходими години докато ни ги сглобят. Кур за БСПедалите, кур за ГЕРБ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари