Нападател застреля две жени пред църква в САЩ

0
Изстрелите в Айова прозвучаха малко след знакова реч на президента Байдън срещу насилието с оръжие
Изстрелите в Айова прозвучаха малко след знакова реч на президента Байдън срещу насилието с оръжие Снимка: Getty Images / Архив

Нападател застреля две жени на паркинг пред църква в американския щат Айова и после сам да сложи край на живота си

Трите жертви попълват черната серия от убийства с огнестрелно оръжие през последните седмици в САЩ. Имената и връзката между трите жертви не се съобщава.

Междувременно още двама души бяха ранени при стрелба на погребение в Уисконсин.

Изстрелите в Айова прозвучаха малко след знакова реч на президента Байдън срещу насилието с оръжие. Той се обяви за забрана на бойни образци, а ако това е невъзможно, то поне възрастта за притежание да бъде вдигната от 18 на 21 години.

Промени обаче са малко вероятни заради диаметралните различия по проблема между демократи и републиканци в Конгреса. Джо Байдън настоя за мерки след масовите убийства на 10 чернокожи в Бъфало, Ню Йорк, 19 деца и двама учители в Ювалди, Тексас и двама лекари, рецепционист и пациент в болницата на Тълса, Оклахома.

Не говорим за отнемане на оръжие или права, а за защита на децата, посочи президентът.

"Събитията в Ювалди са толкова съкрушителни, че родителите дават ДНК-проби за да бъдат разпознати техните 9-10- годишни деца. Стига толкова! Трябва да разширим мащаба да предварителните проверки, така че оръжията да не попадат в ръцете на престъпници, бегълци или лица с ограничителна заповед. С по-задълбочените проверки са съгласни болшинството американски, включително притежателите на оръжие."

Държавният глава изрази недоумение защо редови американец може да купи автомат с пълнител за 30 патрона, който възпроизвежда стотици изстрели за броени минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари