НАП проверява, как един кмет със заплата от 2000 лева поддържа стандарт "ЛУКС"

0
НАП погна кмета на Пазарджик - Тодор Попов
НАП погна кмета на Пазарджик - Тодор Попов

НАП вече е образувала проверка на имущественото състояние на кмета на Пазарджик, заяви пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов

"В резултат на появилите се коментари за несъответствие между имущественото състояние на някои местни органи на изпълнителната власт, визирам тук проблема с кмета на Пазарджик, ако въобще има такъв проблем - НАП вече е образувала проверка на имущественото състояние на г-н Попов и ще се установи по надлежна методика, през която са минавали много публични личности, дали има основание за упреците, които бяха отправени в ефира на една национална медия спрямо кметът на Пазарджик", коментира финансовият министър.

Разследване на Би Ти Ви показа чисто новият имот на кмета, построен през 2014 г. в село Паталеница. От птичи поглед се вижда покрит басейн, голяма къща, фитнес зала, изкуствена река, шикозно озеленяване и още няколко постройки, включително парник.

Как със заплата от 2000 лева Тодор Попов поддържа стандарт "лукс"?

"Сега факт е и аз не се крия, че имам имот и селска къща в Паталеница, аз не се крия. На мое име. Нали, защото сега, като стане зелено, като ти се покажат розите, това-онова, да седнеш вънка, уникално. Разбираш ли ме? Аз съм решил да си направя една селска къща с една помощна пристройка, сага ще ви покажа документите. Там сме си направили оранжерия да си садим розови домати и краставици", обясни Тодор Попов.

Заплатата на кмета на Пазарджик е около 2000 лв. и през последните седем години, откакто е на поста, Попов не е декларирал никакви спестявания. От няколко години съпругата на кмета започва да се занимава с личен бизнес, а четирите ѝ фирми са обявили в отчетите си обща печалба от 293 000 лв. за всичките седем години, откакто Попов е кмет.  

„Лично за себе си съм открил несъответствие между доходите, които са декларирани, и имотното състояние на кмета на общината”, коментира общинският съветник от Пазарджик Румен Петков пред Би Ти Ви.

Източник: КЛУБ Z
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари