НАП наблюдава над 140 борси и тържища по морето

0
Фискалните инспектори следят продажбите и сравняват с предходни периоди
Фискалните инспектори следят продажбите и сравняват с предходни периоди

Фискалните инспектори следят продажбите и сравняват с предходни периоди

Национална агенция за приходите извършва активно наблюдение в над 140 големи борси и тържища по българското Черноморие. Инспекторите от звеното за фискален контрол на НАП следят продажбите в тези обекти в продължение на няколко дни и сравняват резултатите с предходни периоди, съобщиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите (НАП). В повечето от тях данъчните са установили увеличение на приходите за времето на наблюдението.

От 1 юли до момента фискалните инспектори са проверили и над 150 търговски обекта и атракциони край морето, за които има сигнали, че не издават документ за продажба или имат неплатени задължения към НАП в големи размери. Най-често срещаното нарушение е разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата, следвано от неиздаване на касова бележка. От НАП насърчават потребителите да изискват касови бележки при всяка покупка на стока и услуга и по този начин да упражняват своя граждански контрол при отчитането на приходите.

При над 80 % от проверките на търговски обекти по българското Черноморие фискалните инспектори не са открили нарушения, което показва значително повишаване на доброволното спазване на данъчното и осигурително законодателство, сочат данните на приходната агенция.

„Наблюденията в големите борси и тържища по Черноморието ще продължат през целия летен сезон. Основната цел е насърчаването на доброволното спазване на данъчните изисквания от страна на търговците на едро“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Георги Арнаудов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари