НАП и Община Русе сключиха споразумение!

0

Днес беше сключено споразумение за взаимодействие във връзка с осигуряването на достъп до електронни административни услуги между ТД на НАП Варна и Община Русе.

То се валидира с подписите на кмета Пламен Стоилов и директорът на ТД на НАП Варна Милена Колева, в чиято структура е офисът на агенцията в Русе. На срещата с кмета днес присъства Йордан Йорданов – директор на офиса на НАП в Русе.

Споразумението отговаря на  обществения интерес за създаване на модерни възможности за по-добро взаимодействие между администрациите за постигане на качествено обслужване на клиентите. С него се регламентира редът и начинът на предоставяне на достъп до определени електронни услуги на съответните общини посредством издадения от НАП персонален идентификационен код /ПИК/.

През месец май 2015 г. НАП съвместно с Министерството на финансите пуснаха в експлоатация онлайн система за справка за местни данъци и такси, която чрез сайта на приходната агенция дава информация за задълженията на фирми и граждани към над 200 общини в страната.  За достъп до услугата е необходим или безплатният персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис.

Задълженията в онлайн справката се визуализират към определена дата, като заплащането на местните данъци трябва да стане по сметките на съответната община – по местонахождение на недвижимия имот или по регистрация на превозните средства.  Услугата вече е надградена и позволява и онлайн плащания  на данъците за превозните средства и недвижимите имоти чрез сайта на НАП. Досега над 20 000 жители на региона вече разполагат с ПИК, издаден от  офиса на НАП в Русе.

Допълнителна информация за ползването на  електронните  услуги може да се получи на информационния телефон на НАП 0700 18 700.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари