НАП е прибрала над 34.6 милиона лева от данъкоплатците в Русе само за месец

0
Това е ръст от близо 10% спрямо същия период на миналата година
Това е ръст от близо 10% спрямо същия период на миналата година

Това е ръст от близо 10% спрямо същия период на миналата година

Над 34.6 млн. лв. са приходите, постъпили в офиса на НАП Русе през отминалия октомври, което е с близо 3.2 млн. лв. повече спрямо същия период на миналата година.

Общо данъчните приходи през месеца са 16.1 млн. лв., като данъка върху доходите на физически лица е близо 8.5 млн. лв., а близо 2.4 млн. лв. е корпоративния данък и 4.8 млн. лв. е ДДС.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски за октомври надвишава 19.5 млн. лв., от които 11.8 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 5.0 млн. лв. за здравноосигурителни вноски и 2.7 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

От началото на годината до края на октомври в офиса на НАП в Русе са постъпили над 326.8 млн. лева, което е 18.4 млн. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година. Спрямо същия период на 2020 г. най-висок е ръстът на постъпленията от данъка върху доходите на физическите лица  – 19%, като от него са внесени близо 65 млн. лв. Приходите от корпоративен данък се увеличават с 13%  и достигат над 29.2 млн. лв., а постъпленията от осигурителни вноски растат с 11% и вече са  близо 182 млн. лв.

 „Основна заслуга за повишаване на приходите има доброволното деклариране и внасяне на задълженията от фирмите и гражданите, като служителите в русенската приходна администрация активно се стараят да ги подпомагат в тяхната дейност. Повишеното ниво на обслужване и конструктивното сътрудничество с данъкоплатците осигуряват устойчив ръст на постъпленията от региона.“ посочва директорът на офиса на НАП в Русе Йордан Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари