Най-възрастната изпълнителка на контрабас почина на сцената

0
През февруари тази година музикантката е вписана в Рекордите на Гинес за най-дългогодишно свирене в един оркестър
През февруари тази година музикантката е вписана в Рекордите на Гинес за най-дългогодишно свирене в един оркестър

Най-възрастната изпълнителка на контрабас в света - 87-годишната американка Джейн Литъл, почина на сцената, съобщават от страницата на Симфоничния оркестър на Атланта във "Фейсбук".

"Джейн Литъл излезе на сцената със Симфоничния оркестър на Атланта за последен път. Можем да кажем, че тя бе късметлийка до последния си дъх да прави това, което обича", се казва в съобщението, цитирано от 24 часа.

"За нас бе благословия да бъде част от семейството ни 71 години. На всички ни ще липсват нейните страст, жизненост, дух и невероятен талант." Джейн става член на оркестъра през 1945 година, когато е само на 16 и след 2-годишно изучаване на контрабас. Тя се омъжва за флейтиста в оркестъра Уорън Литъл, двамата живеят заедно 41 години.

През февруари тази година музикантката е вписана в Рекордите на Гинес за най-дългогодишно свирене в един оркестър. "Да свириш по струните на контрабас, изисква много физическа сила - нещо, което 87-годишната Джейн правеше с лекота въпреки своите 150 см", споделят членовете на оркестъра.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари