Най-сетне: Реформаторите подписаха коалиционно споразумение

0
Петимата лидери на блока сложиха подписите си под документа
Петимата лидери на блока сложиха подписите си под документа

След като цял ден се криха от медиите и ги разиграваха в колко часа и къде ще бъде подписано споразумението за единна регистрация за местния вот - то бе подписано чак вечерта малко преди 20:00 часа.  Реформаторите информираха, подписите под документа са сложили лидерите на петте партии в блока.

Те утвърдиха и първите 9 общи кандидати на Реформаторския блок за областни градове, информираха от блока.

На първо място е столицата, където проф. Вили Лилков ще е кандидат за кмет, а Трайчо Трайков водач на листата на РБ. Във Варна Чавдар Трифонов ще е кандидат за кмет. В Русе Галин Ганчев ще е кандидат за кмет, а в Плевен – Георг Спартански.

В Добрич Йордан Йорданов ще е кандидат за кмет, а във Велико Търново – Мирослав Трифонов. В Монтана кандидат за кмет ще е Златко Живков, в Кюстендил – Петър Паунов, а в Разград – Теодор Ролев.

На следващ етап ще бъдат обявени останлите кметски номинаци, за които предстоят да се споразумеят реформаторите.

Канал 3 припомня, че по-рано днес лидерът на СДС Божидар Лукарски обяви, че арбитраж в РБ на национално ниво ще решава спорните въпроси между партиите по места. Техните представители, които не са съгласни с номинациите на РБ имат право да застанат зад кандидати по свой избор, но без да използват абривиатурата РБ или името на някоя от партиите в блока. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари