Най-рано тази вечер отварят прохода Петрохан

0

На два от завоите водата преминава през пътното платно и разрушава настилката, има и пропадане на част от пътя

Амбициите на областното пътно управление в Монтана са тази вечер пътят през прохода Петрохан да бъде отворен. Работи се по уширяването на незасегнатото от пороя платно. Пропадналият участък ще бъде обезопасен и сигнализиран, а движението ще е еднопосочно.

Пътноподдържащата фирма не е спряла работа от събота сутринта, когато настъпи бедствието.

Инж. Ивайло Спасов, директор на пътното в Монтана, обясни, че на два от завоите водата преминава през пътното платно и разрушава настилката, има и пропадане на част от пътя. В следобедните часове в неделя работата по разчистване и възстановяване обаче отново бе спряна принудително, поради нова порция порой и опасност от инциденти, съобщава Конкурент нюз.

"Предвид продължаващото неустойчиво време, конкретен ангажимент за отварянето на пътната връзка не може да бъде даден, но правим всичко възможно това да стане в понеделник в края на деня." коментира инж. Спасов. Укрепване на свлачището ще започне след обследване на отворилата се под пътя каверна. Ще се изготви проект. Водостокът, който бе запушен от скална и земна маса и от дървета, довлечени от дъжда, вече е освободен. Това ще позволи и следващите действия по постепенното отстраняване на щетите.

За да огледа пораженията на място, в неделя следобяд беше областният управител Ванина Вецина.

Хората от село Бързия поискаха от губернатора спешни мерки за укрепване на брега на река Бързия, минава през селото. Пороите са отнесли брата и имотите им са под вода.

"Поддържам връзка с всички институции, свързани с реакция при бедствия и аварии, и всички сме в готовност за действия“, увери Ванина Вецина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари