Най-надеждните автомобили на възраст до 5 години

0
Вижте топ 5 според експертите
Вижте топ 5 според експертите

Без значение за какъв автомобил става сума – нов или на старо, основният факт за неговата покупка си остава надеждността.

Експертите на изданието Carswweek съставиха собствен Топ 5 на най-надеждните автомобили на възраст 4-5 години, като се основават на пробега им за този период, както и на броя повреди, които са получили, пише automedia.bg.

1. Porsche 911
Както и в редица други класации, на първо място е спортното купе Porsche 911. Все пак се отчита, че това не е особено обективно, тъй като тези коли имат по-малък пробег от останалите – около 40 000 км за 4-5 години. Стастистиката при тях показва 3,6% са получили повреди.

2. Mercedes-Benz B-Class
В случая за 5 години автомобилите от този модели изминават средно по 57 000 км за отчитания период, като броят на повредите при тях за този срок на експлоатация е 4,9%.

3. Audi Q5
Кросоувърите стават все по-популярни на световните пазари и съответно моделите от този клас се карат повече. При Audi Q5 пробегът за 60 месеца вече достига 84 000 км, като проблеми са открити при 5% от автомобилите.

4. Renault Captur
Френският модел се радва на сериозен интерес от страна на клиентите в Европа, а се оказва, че е и доста надежден. При пробег от 75 000 км за 4-5 години, повреди са открити едва при 5,3% от автомобилите. Това е и единственият достъпен като цена модел в тази класация.

5. Audi TT
Средният пробег на купето за този период е 53 000 км, като проблеми се отчитат при 5,5% от автомобилите от модела.

Източник: automedia.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари