Най-малко 56 ареста при спецоперация „Бяло“

0
Правим ясен, много ясен и категоричен знак към лицата, занимаващи се с тази престъпна дейност, заяви Иван Демерджиев
Правим ясен, много ясен и категоричен знак към лицата, занимаващи се с тази престъпна дейност, заяви Иван Демерджиев Снимка: МВР

Правим ясен, много ясен и категоричен знак към лицата, занимаващи се с тази престъпна дейност, заяви Иван Демерджиев

56 са задържаните до момента при започналата в полунощ в страната специализирана полицейска операция срещу разпространението и производството на наркотици, съобщи БНР. Част от задържаните са криминално проявени.

Вицепремиерът и служебен министър Иван Демерджиев отбеляза, че акцията се провежда при добро взаимодействие с прокуратурата.

"Това, което ясно трябва да се каже – правим ясен, много ясен и категоричен знак към лицата, занимаващи се с тази престъпна дейност, че държавата няма да толерира провеждането ѝ на територията на България. Операции и акции ще продължат дотогава, докогато нивото на разпространение на наркотици в страната спадне рязко. Това положение, което виждаме и наблюдаваме днес не може да продължава", посочи той.

В изявление по повод акцията главният прокурор Иван Гешев заяви, че "притеснителните тенденции, свързани с разпространението на наркотици край училищата и причиняване на тежки пътнотранспортни инциденти от водачи, употребили дрога, притесняват българските граждани и застрашават националната ни сигурност".

Обвинител номер едно обяви, че в прокуратурата е създадена организация за бързо и приоритетно разследване на случаите, по които МВР събира достатъчно доказателства за повдигане на обвинение на конкретни лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    хахаха
    Тези които ви показаха среден за шенген легално подстригват храстчетата, които вие третирате с такава свирепост и назовавате удар по организираната престъпност. Това ли ударихте ? Храсти с нискобюджетна ганджа. Рюте ще запали една в Брюксел и ще ви вземе отново на подбив.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари