Най-голямата дъщеря в многодетното русенско семейството: Най-тъжно ми е за дома, там бях щастлива!

2

Най-тъжни са местата, където някога си бил щастлив!

Това казва с тъга най-голямата дъщеря на семейството с 11-те деца от Русе - Надежда, сподели България днес.

Младото момиче, което живее във Великобритания, е детето, което никога медиите не са срещали при многолюдното семейство на Ивелина Зартова и Красимир Тодоров.

Историята на семейството от години вълнува всички, след като домът им изгоря в пожар навръх Нова година, а след това социалните отнеха децата им заради липсата на жилище. С помощта на адвокат Петър Николов Красимир и Ивелина отново са с децата си, а вече и най-малката им дъщеричка Никол също се върна у дома. За нея фамилията се бори най-дълго със социалните, които после семейството осъди за неправомерно отнемане на малчуганите. С Никол, но без Надежда, която избрала живот във Великобритания веднага след училище. Тази година 19-годишното момиче украсило елхата не в родното Русе, а в Глазгоу, където живее. Затова й е тъжно, когато се прибира в Русе, тъй като щастието вече е намерила другаде - във Великобритания. Именно там, в чужбина, Ивелина и Красимир планират да заминат, за да търсят по-добро препитание за себе си и многолюдната си фамилия. Въпреки че имат още 10 деца, като най-голямото от тях, Илияна, навърши едва 16 години този септември. "И тук не е лесно. Тук е още по-трудно! Там поне има по-добри условия, както дъщеря ми казва, е много по-добре. Не живееш в страх дали ще имаш работа, дали ще имаш какво да сложиш утре на масата", казва Красимир.

Надежда, която работи в един от филиалите на голяма верига пицарии във Великобритания, изглежда като единственото момиче от семейството, подредило живота си. С приятеля й Николай имат кола, живеят в подредено жилище и работят. Щастливи са заедно и обикалят целия Остров. Надежда обаче често се връща в Русе, обикаля и околностите, за да си спомни детството. И й е мъчно, признава тя, тъй като именно в родината е била най-щастлива. Хубавият живот въпреки трудностите обаче я кара да остане във Великобритания. Работата я удовлетворява. Излиза с приятелки по заведения, забавлява се като всяко младо момиче. За такъв живот мечтаят и родителите й. "Ние по 4-5 хляба на ден слагаме на масата, тъкмо сготвиш за едното хранене, идва време за второто, третото", казва Ивелина. Красимир признава, че чужбина им се струва все по-примамлива. "Но не съм отчаян, всъщност всичко си имаме, само тишина нямаме", смее се таткото на малчуганите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари