Най-дългата улица в България се намира в Русе

34
А това е именно булевард "България", познат на русенци още като Международното шосе
А това е именно булевард "България", познат на русенци още като Международното шосе

А това е именно булевард "България", познат на русенци още като Международното шосе

Знаете ли коя е на-дългата улица в България? Най-дълго може да се разхождаме в Русе по бул. "България", разказва "Фокус"

Той е с дължина - 21 600 метра. Това показва търсачката на улици Bgmaps. На картите на сайта са включени 70 000 километра пътна мрежа, а екипът актуализира информацията за пътната мрежа ежедневно.

Булевардът е част от международния път Русе – София. От рекорда е изключен Околовръстният път в столицата (52 км) и Скоростната магистрала в Перник (23 км). Булевард "България“ в Русе е наричан още Международното шосе. Той е важна пътна артерия в града. Започва на входа на Русе от София и завършва при кръговото движение на ГКПП Дунав мост. Изграден е през 50-те години на ХХ век, а през 70-те години е разширен с второ платно и е осигурено безконфликтно преминаване през всички пресичащи го улици. Булевардът е част от републиканските пътища I-2 и I-5 и поема преобладаващата част от тразитния трафик през Дунав мост.

През 2017 година хората, които живеят в района на булевард "България", излязоха на протест с искане да се изгради пешеходен надлез, който да осигури безопасността на пресичащите. На булеварда стават най-много катастрофи с жертви. През 2020 година завърши строежа на новия пешеходен надлез над натоварения булевард "България". Съоръжението е пешеходна връзка между кварталите "Чародейка" и "Родина".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    Русе
    Тъй нареченото"международно шосе" е безумно решение,на някой откровено казано идиот.Тежкотоварният трафик,който минава вече почти 50 години до прозорците на жилищните сгради няма ли кой да го отклони по друг маршрут!Русенци години наред търпят отровите и шума от тежките камиони,които минават по славната най-дълга улица в България.Голяма гордост!
  • 13
    11
    Спрете румънския терор
    Ако спрат безчинствата на румънците и джигитите,може да е някакъв повод за гордост! А пред училището (където има ограничение 40) камиони минават на пълна скорост... Защо полицията поне децата не пази.?? Стоят из града и спират хората дето вършат работа и им плащат заплатите!?
  • 11
    10
    бах ти глупаците
    До дунав мост са около 14-15 км,но те го мерят до Мартен...До там са 21 км. От табелата на Долапите до Мартен.
  • 2
    9
    До кьорав номер 2
    Ей кьорчо, ограничението е 60 в по голяма част има и до 80 участъци. 40 е само край училището. Като си глупак по добре мълчи за да не разбираме всички.
  • 13
    8
    Другата класация
    Най-вероятно водим и в класациите за: Най-глупав къмет на град, Най-потентен къмет на град, Най-разбит град, Най-дълъг цикъл на къмет, и още и още. Абе арабин да ти влезе в управлението н града, и после.............унищожен град заварваш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари