Нахлува по-хладен въздух, температурите чувствително ще се понижат

0
В Дунавската равнина ще бъде опасно ветровито
В Дунавската равнина ще бъде опасно ветровито

В Дунавската равнина ще бъде опасно ветровито

След опасно горещото време вчера, днес температурите още малко ще се повишат, код жълто е обявен днес в почти цялата страна, с изключение на област Смолян и Черноморието.

Максималните температури в повечето райони ще са м/у 34° и 39°, по-ниски на морския бряг – 27°-30°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в планинските райони в Западна България, като на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, който привечер в Северозападна България ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

С него ще нахлува по-хладен въздух и максималните температури утре чувствително ще се понижат – между 29° и 34°, малко по-високи в Югоизточна България. В дунавската равнина ще бъде опасно ветровито, а в повечето райони от Централна и Западна България ще има валежи и гръмотевици, които вечерта ще обхванат и североизточните райони.

Предупреждение за силен вятър, интензивни и значителни валежи, придружени от гръмотевични бури, с вероятност и за градушки, е в сила в много райони от страната, с повишена опасност в Рило-Родопската област и Дунавската равнина.

На морския бряг след обяд вятърът ще се ориентира от изток и ще е до умерен. Ще бъде слънчево и горещо, но през нощта срещу четвъртък ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

Максималните температури ще останат почти без промяна – между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места и по-интензивни в Рило-Родопската област.

Ще духа умерен северозападен, по най-високите части на Рила и Пирин – югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще се понижат – от 21° на Алеко до 29° в Банско.

Причина за очакваните валежи и силен вятър е студен атмосферен фронт, който преминава през Балканите. След северозападните райони днес, утре валежи, гръмотевични бури и захлаждане се очакват в останалата част от полуострова, с изключение на крайните югоизточни части.

У нас, в четвъртък температурите навсякъде ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°. Валежите и в североизточните райони ще спрат, а вятърът ще отслабва. През следващите дни ще преобладава слънчево време, но петък и събота не са изключени следобедни превалявания, с по-голяма вероятност в Югозападна България. Температурите бавно ще се повишават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари