Нахапани от улични кучета жени осъдиха Община Русе

0
3000 лв. ще трябва да заплати община Русе на двете пострадали жени
3000 лв. ще трябва да заплати община Русе на двете пострадали жени

3000 лв. ще трябва да заплати община Русе на две дами, нахапани от улични кучета, реши Районният съд в дунавския град.

Едната от потърпевшите, с инициали Д.М. била нападната от помияра на 4 август 2016 г. пред жилищен блок в Русе. Черното псе я ухапало по дясната подбедрица, пише 24 часа.

Въпреки болката, тя успяла да се обърне към животното и да го прогони. В инфекциозно отделение на УМБАЛ - Русе на пострадалата на три пъти била поставена ваксина против бяс, а след това и против тетанус.

Жената твърди, че вече изпитва постоянен страх при преминаване покрай бездомни кучета и често сънува кошмари. Освен това, тя 20 дни е изпитвала дискомфорт след инцидента, както и досега има болка в колянната става.

Като ответник пострадалата осъди община Русе да й бъдат заплатени 1000 лв. обезщетение за претърпени от нея неимуществени вреди, 50 лв., дадени за лечение и 568 лв. съдебни разноски. Темида реши, че градската управа е трябвало да осъществя надзор и грижа за бездомните кучета, като изолират безстопанствените четириноги в определени за целта места. както 568 лв.- разноски в производството.

Други 2 000 лв. Община Русе ще трябва да заплати на Ц.К., която била нахапана от улично куче на 17 септември. Около 19 и 30 часа, прибирайки се от работа, русенката била нападната от голямо четириного, което не била предизвикала с нищо.

Кучето я нападнало в гръб и я захапало през дънките за десния крак. След инцидента панталоните й били в кръв.

Жената също си поставила инжекция против тетанус. Тя изпитвала много силни болки в крака, като през първите дни дори не можела да стъпва на него.

Чувствала сериозно неудобство и при носенето на панталон, тъй като раната я боляла. Отделно при носенето на поли се виждал сериозен козметичен дефект.

Пострадалата посетила съдебен лекар, който установил охлузвания, кръвонасядания и оттоци на дясната подбедрица, заради което й е било издадено съдебномедицинско освидетелстване. Освен физическите наранявания, които ищцата получила, тя изживяла невероятен шок от внезапното нападение в гръб и започнала да се страхува да излиза сама от дома си.

Не можела да спи спокойно, често сънувала кошмари. Страхувала се да излиза сама навън, дори на моменти изпитвала ужас при мисълта, че трябва да излиза от жилището си.

Съдът реши община Русе да заплати 2000 лв. обезщетение на пострадалата, както и 108 лв. имуществени вреди и 162 лв. разноски по делото.

И двете присъди могат да се обжалват пред Русенския Окръжен съд.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари