Нагъл младеж осиновява малки котенца, за да храни с тях змията си!

0
Подобни престъпления се неглижират или минават с административни наказания
Подобни престъпления се неглижират или минават с административни наказания

Поредната обява, в която се търси коте за храна на змия, шокира интернет потребителите.

Обявата е публикувана преди седмица в популярен сайт, като в нея се е търсело малко бяло коте, което да е ваксинирано. „Бяло, за да изглежда като мишка, и малко, за да може змията да го изяде, без да се съпротивлява".

Нахалството на подателя на обявата стигало и по-далече, защото искал жертвата да е обезпаризитена, за да не й стане нещо на змията му, съобщи "Монитор".

Оказва се, че след като преди няколко години бяха разобличени собственици на змии, които ги хранят с бездомни и беззащитни животинки, предложени за осиновяване, появата на такива обяви секна.

Сега отново се е появил автор на подобна обява, който оставил телефон за връзка, проследен от доброволци природозащитници, коментира Светла Димитрова от „Анимал хоуп България“ - Варна. Оказало се, че телефонът ги отвел до... военно поделение в Карлово. И нишката се скъсала, защото няма как защитниците на животните да разследват във военен обект.

Това са болни мозъци, които нямат нищо общо с човешкото“, обясняват потребители във форума на сайта на „Анимал хоуп“. Във Варна също имали информация за подобен изверг, който храни змиите си с котета, представящ се като Весо Зеления.

Все още прикрива следите си, но ще го открием и разобличим, категорични са доброволците от организацията.

Когато подарявате котенцата си, добре е да знаете, че има голяма вероятност да ги вземе някой, който отглежда змия или крокодил и им търси безплатна храна“, предупреждават защитниците на животните в нета.

Те припомнят, че хората, които досега са хванати да хранят с котки и кучета змиите си, не будят подозрение, представят се добре и имат вид на нормални хора.

Специалистите съветват всеки с коте или куче, което се дава за осиновяване, да го направи срещу скромна сума. “Давайте ги за 20-30 лева и така хем няма да са без пари, хем ще са прекалено скъпи за храна на влечугите”, обясниха те. Търсенето на малки животинки за храна на влечуги у нас не е прецедент.

Преди време гръмна скандал с млад мъж представящ се като Евгени Аспидов, който „осиновяваше“ животни, за да храни с тях змиите си. Оказа се, че по професия е компютърен специалист и отглежда в дома си боа удушвач, тигров питон и чифт гърмящи змии.

Той осиновявал не само котета и кучета, но и зайчета, хамстери и птици срещу обещание за добри грижи и любов, след което правел от тях разнообразна храна за змиите си. Щом обаче беше разобличен в мрежата, той изчезна.

От „Анимал хоуп“ във Варна коментираха също, че битката с такива хора е много трудна. Звената към полицията, които трябва да работят по разследването на престъпления срещу животните, са в повечето случаи неефективни.

Това е допълнителна работа за тях, а хората, които са включени в звената, са там, защото обичат животните. Но това не е основната им работа, а допълнителна. Освен това не са обучени и оттам идва неефективността. Досега във Варна има само един ефективно осъден и няколко условни присъди.

В повечето случаи полицията иска да им поднесем наготово всички събрани данни по даден случай, за да започнат производство. При други имаме пълно неглижиране на проблема. Трети, който има нелегален развъдник и фирма за превоз на животни, които често краде по време на транспортирането им и след това продава като собствени, също се разминава с наказанието. Подобни престъпления се неглижират или минават с административни наказания за дребно хулиганство“, жалват се защитниците на животните.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари