Наднормено запрашаване на въздуха в 17 града в България

0
Наднормено запрашаване на въздуха е измерено вчера в 17 града в страната, съобщи в сайта си Изпълнителната агенция по околна среда
Наднормено запрашаване на въздуха е измерено вчера в 17 града в страната, съобщи в сайта си Изпълнителната агенция по околна среда

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено вчера в 17 града в страната, съобщи в сайта си Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/.

Фини прахови частици в повече са регистрирани в Благоевград, Бургас, Девня, Варна, Горна Оряховица, Видин, Перник, Плевен, Ловеч, Пловдив, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Димитровград, Кърджали и Шумен. Стойностите са между 1,0 и 3,49 пъти над средноденонощната норма, като най-високи са във Видин.

Причина за превишенията на средноденонощната норма е масово използване на твърдо гориво в битовия сектор и емисии от автомобилния транспорт, съчетани с неблагоприятни метеорологични условия, посочват от ИАОС.

В събота /19 декември/ наднормено запрашаване е измерено в 15 града у нас, със стойности между 1,06 и 3,81 пъти над средноденонощната норма, като най-високи са били в пловдивския квартал "Тракия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари