Над 60% от клиентите на Топлофикация Русе ще получат фактури до 100 лева

2
Повишено потребление на топлинна енергия отчитат от Топлофикация Русе
Повишено потребление на топлинна енергия отчитат от Топлофикация Русе

Повишено потребление на топлинна енергия отчитат от Топлофикация Русе

Публикувайки обичайния си месечен анализ на потреблението на топлинна енергия, от Топлофикация Русе обявиха, че потреблението през миналия месец е било повишено в сравнение с последния месец на 2021 година.

Според НИМХ БАН средноденонощната температура през декември 2022 година в град Русе е била едва 4,2 ºС. С 1,3 градуса по-ниска в сравнение с декември 2021 година.

Въпреки по-студеното време през последния месец от 2022 година, 63% от клиентите на Топлофикация Русе ще получат фактури до 100 лева.

Близо 30% са абонатите с фактури до 50 лева. Около 20% от абонатите ще получат фактури между 100 и 150 лева, а под 11% са ползвали топлинна енергия за над 150 лева.

Припомняме, че Топлофикация Русе е единствената топлофикация в България, която въпреки неколкократното поскъпване на природния газ през 2022 година, увеличи цената на топлинната енергия с едва 13,38%. За сравнение средното поскъпване на топлинната енергия за страната е около 30%, взимайки предвид намаленото ДДС за топлинната енергия от 20% на 9%, което ще бъде в сила поне до края на юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    espase
    Наглеци !!!!!
  • 4
    10
    Аз
    Когато сметката за 2 радиатора , лира в банята и топла вода удари 250 лева преди две години им турих една майна и сложих климатици. Сега разхода за отопление е около 90 лева….. закривайте го този ТЕЦ с тъпите топлоразпределителните фирми и да се свършва цялата простотия.
  • 8
    9
    От Далеч
    За два спрени радиатора в гарсониера ми дойде сметка 41 лева!!!!!!!!!!!! Това ли са ви ниските сметки????Няма ли да фалирвате вече????Писнало ми е да плащам за тръби тия пари.А за топлата вода да не говорим, лятото я няма 10-15 минути и тръбите студени. Фалирвайте, махайте се????
  • 2
    8
    Възмутен
    "Дунав мост", защо допускате такива ксенофобски коментари, като на номер 3!
  • 10
    7
    парното
    Е как до 100лв. пример: сметката за декември, 45лв. топла вода, 13лв. лирата, 54лв. сградна исталация, 9% ддс, 3,60 такса, радиаторите не участват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари