Над 600 масови стрелби са регистрирани тази година в САЩ

0
Затягане на контрола върху оръжията изглежда все по-малко вероятно
Затягане на контрола върху оръжията изглежда все по-малко вероятно

Затягане на контрола върху оръжията изглежда все по-малко вероятно

Организацията с нестопанска цел Gun Violence Archive съобщи, че към 13 декември са регистрирани 635 масови стрелби от САЩ от началото на годината. Седем от тях са в университети и училища, пише Voice of America. Тази цифра обаче е само около 6% от всички инциденти на насилие с огнестрелно оръжие. На година в САЩ те са между 15 000 и 17 000.

"Почти всяка една страница от законопроекта, който е пред нас днес, добавя нови ограничения и нови тежести за хората, които следват закона. Фокусът трябва да бъде върху психичното здраве, безопасността в училище и по-стриктното прилагане на действащите закони", заяви сенаторът републиканец Джон Барасо.

Този месец вицепрезидентът Камала Харис започна инициатива за предоставяне на допълнителна подкрепа на отделните щати. Тя работи с тях, за да създаде нов закон, който да спре насилието с оръжие. Анализатори обаче казват, че шансовете партиите да постигнат нови компромиси на федерално ниво са ниски. В година на избори това изглежда още по-малко вероятно.

Преместването на фокуса към образованието, психично здраве и безопасното съхранение на оръжия може да помогне за придвижването на разговора напред, допълва Voice of America.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари