Над 50 души са ранени при взрив в руски завод за военни оптични елементи

0
От ударната вълна са пострадали 20 многоетажни жилищни блока, две училища, спортен комплекс и колеж
От ударната вълна са пострадали 20 многоетажни жилищни блока, две училища, спортен комплекс и колеж Снимка: БТА

От ударната вълна са пострадали 20 многоетажни жилищни блока, две училища, спортен комплекс и колеж

Мощен взрив в руски град на 75 километра от Москва. Експлозията е станала на територията на Загорския оптико-механичен завод. Ранени са 52-ма души, шест от тях са в тежко състояние. Трима са били извадени изпод развалините.

Взривът е бил в склад за пиротехника, нает от частна компания. Не е ясно какво е имало в помещението. Фирмата е имала редица предписания за засилване на мерките за безопасност, а от април е и във фалит.

Районът е отцепен. На мястото работят 150 души - пожарникари и служители на гражданска защита. От ударната вълна са пострадали 20 многоетажни жилищни блока, две училища, спортен комплекс и колеж, предаде БНТ.

Причина за взрива е "нарушение на технологичните процеси", версията за атака с дрон беше отхвърлена.

В ход е разследване на инцидента. Заводът произвежда оптични елементи за индустриални и медицински нужди, както и за руските въоръжени сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари