Над 37 тона отпадъци от България са спрени на Дунав мост в Гюргево

0
Те са влезли в Румъния от България на 20 септември в различни часове
Те са влезли в Румъния от България на 20 септември в различни часове Видео: Русе Медиа

Служители на гранична полиция от ГКПП „Дунав мост“-Гюргево, заедно с представители на Комисариата по опазване на околната среда са спрели два камиона, натоварени с отпадъци

 Те са влезли в Румъния от България на 20 септември в различни часове. И двата камиона са български, управлявани от български граждани.

Според документите, придружаващи товарите, първият шофьор е транспортирал 23 800 кг метални отпадъци, а вторият шофьор – 13 780 кг пластмасови отпадъци, предаде Русе Медиа.

Тъй като граничните полицаи са имали съмнения за превозваните отпадъци, те са поискали съдействие от Комисариата по опазване на околната среда в Гюргево.

След извършените проверки е било установено, че документите за транспорт, представени на контролните органи, са непълни. Установено е било,че отпадъците са натоварени от България и са предназначени за търговски дружества в окръзите Бъзъу и Кълъраш.

Заради нередностите достъпът до територията на Румъния на двете транспортни средства не е бил разрешен, а отпадъците се връщат на фирмите изпращачи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари