Над 200 купени жилища в сградите на „Нове Хоумс“

1
Срещу голяма част от апартаментите в комплекса стои надпис – „продадено“
Срещу голяма част от апартаментите в комплекса стои надпис – „продадено“ Видео: bTV

Над 200 са продадените имоти в жилищните сгради в строеж, свързвани с бизнесмена Васил Божков, които ДНСК спря, а прокуратурата проверява.

Срещу голяма част от апартаментите в комплекса стои надпис – „продадено“. Сред бъдещите собственици е Мартин Кальонски. Досега е платил на зелено 50 хиляди лева. Разбира за установените нарушения от медиите.

„Става въпрос за отстоянията между сградите. Аз лично се съмнявам, че нещо не е изпълнено по проект. Не може една институция в един момент да е приела разрешение, всичките книжа да е разгледала, да е издадено разрешение. И ние реално да ставаме заложници на политическата обстановка“, коментира Кальонски пред bTV.

Строителството на комплекса до столичния булевард „Цар Борис III“ започва през 2019 г. Разрешението издава главният архитект на София – Здравко Здравков. Той отказа коментар с мотива, че по случая тече проверка. Същият отговор дават и от ДНСК.

Към днешна дата строителните дейности на обекта продължават. Според работници обаче им е даден срок до идния вторник. От фирмата-строител засега не коментират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари