Над 174 000 бюлетини ще бъдат доставени днес в Русе

0
Създадена е организация веднага след разтоварването бюлетините да бъдат предоставени на общините от региона
Създадена е организация веднага след разтоварването бюлетините да бъдат предоставени на общините от региона Снимка: Областна администрация - Русе

Създадена е организация веднага след разтоварването бюлетините да бъдат предоставени на общините от региона

Днес след 15:30 часа се очаква в Русе да пристигнат малко над 174 000 бюлетини за предстоящия балотаж тази неделя за кметове на общини и кметства в региона. Те ще бъдат доставени при засилени мерки за сигурност и посрещнати на място от представители на ръководството на Областната администрация и Общинските избирателни комисии /ОИК/ от региона. Създадена е организация веднага след разтоварването бюлетините да бъдат предоставени на общините от региона. Сигурността на бюлетините и изборните книжа ще бъде обезпечена с постоянна полицейска охрана. Избори тази неделя ще има в седем от осемте общини в областта. В четири от тях изборите ще бъдат само за кметове на кметства, а в Русе, Борово и Две могили на втори тур отиват и кандидатите за кметове на общини. Най-малко бюлетини са предвидени за община Иваново. Там избори ще се проведат единствено в село Мечка, а бюлетините за имащите право на глас са 500. Единствено в никое от населените места в община Ценово няма да се проведат избори. Там кметът на общината и кметовете на останалите 7 кметства бяха избрани още на първи тур.

Изборите тази неделя в секциите с над 300 избиратели, както е планирано до момента, ще се проведат както на хартия, така и чрез машини за електронно гласуване. Начинът за гласуване зависи от желанието на избирателя. Само хартиени бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души. В подвижните секции ще се гласува също с хартиени бюлетини. На практика бюлетините, които ще бъдат доставени, подсигуряват напълно вота във всички секции. Осигурените бюлетини са напълно достатъчни за безпроблемното протичане на вота на 5 ноември.

Всички материали ще бъдат разпределени по секциите утре от съответните общини. Председателите на комисиите следва сутринта в деня за размисъл да получат първо книжата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Бай ставри
    Идвай Пенчо!
  • 3
    1
    :) :) :)
    И 30 000бр. ще стигнат...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари