НА ЖИВО: Бойко Борисов критикува "Има такъв народ", нарече Слави страхливец

3
Борисов отново се похвали какви средства ще бъдат отделени
Борисов отново се похвали какви средства ще бъдат отделени Видео: Фейсбук

Премиерът в оставка Бойко Борисов се включи на живо във фейсбук, за да критикува Слави Трифонов и неговата партия "Има такъв народ"

„Никой не оспорва световните титли по шах. Тук става въпрос за спорта, наречен управление и политика. Ще се радвам Слави Трифонов да отиде да си вземе мандат. Да обясни какво ще прави, кои министри ще сложи и защо не може със 165 депутати да управлява“.

Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов във видео, публикувано в профила му във Фейсбук. По думите му месец след изборите управляващите продължават да се държат като опозиция.

Изказването на премиера в оставка дойде броени минути, след като стана ясно, че “Има такъв народ” номинира Антоанета Стефанова за министър-председател, но че партията ще върне мандата веднага, щом той бъде връчен от президента Румен Радев.

“Цялото ми уважение към Антоанета Стефанова, но тя за всичко ще пита депутата Слави Трифонов. Беше ми интересно да видя техните експерти и министри. Със Стефанова ще трябва да си говорим само за шах. Малко са специалистите, които могат да оспорват нейните знания в тази област, но тук става дума за друго“, каза премиерът в оставка.

„Искат 240 депутати. Ние им предложихме такъв вариант – мажоритарен вот в два тура. Защо се отказаха?“, попита той.

„Страхливец е този, който казва, че 165 депутати са му недостатъчни и му трябват 240 подкрепящи го. Това е страх. И Тодор Живков, и Царят не са имали такава подкрепа”, посочи Борисов.

И добави: “Отново ще се дадат 50-60 милиона за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого.”

Борисов поясни, че ГЕРБ винаги е управлявала в коалиция. „Никога не сме били абсолютно мнозинство. Не знам как българите считат, че е редно да се управлява с генерално пълномощно”, каза още той. И благодари за извинението на Тошко Йорданов към Росица Кирова от ГЕРБ.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев изтъкна, че по плана за възстановяване са работили над 200 човека. Той отрече упреците, че в плана има само „асфалт и стиропор”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари