Мярката 60/40 ще продължи до септември

0
Големите и малките компании ще получат грант до 50 хиляди лева, увери министърът на икономиката
Големите и малките компании ще получат грант до 50 хиляди лева, увери министърът на икономиката

Големите и малките компании ще получат грант до 50 хиляди лева, увери министърът на икономиката

Пренасочихме 500 милиона ресурс към програмата за конкурентоспособност. По този начин освободихме средства от ББР за финансови инструменти. В момента тече новият дизайн по мярката. По мярката 60/40 близо 800 милиона са стигнали до бизнеса, каза министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Мярката 60/40 ще продължи до септември. Големите и малките компании ще получат грант до 50 хиляди лева. Той също така съобщи, че ще продължат разговорите по програмата React EU.

Борисов е провел разговор с ресторантьорите. „Среща с тях проведох в петък. Уверих ги, че ще продължим мерките, ако ограниченията продължат. Поддържаме връзка с НОЩ и министъра на здравеопазването.“. Според него мобилизираният ресурс, който може да се ползва по фонда на фондовете, е около 800 милиона, каза министърът цитиран от novini.bg.

Борисов увери, че ускорено се работи с НАП. Той даде пример с други страни, в които е имало пълно затваряне: „Не трябва да се гледат само финансовите и икономическите мерки, а и това, че в България имаше най-либералните мерки. Завършваме годината като една от страните, която е запазила най-добрите нива на потребление“, каза той.

Винаги съм съдействал на бизнесите, но все пак министърът на здравето е този, който казва на всеки сектор какво прави“, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари