МВР удари оранжерия за канабис, чийто вход бил замаскиран

0

11 души са били задържани в хода на специализираните действия

Оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа разкриха при криминалисти от РУ - Казанлък. В рамките на спецоперация, реализирана в края на миналата седмица, било извършено претърсване в местност в землището на града. Там криминалистите попаднали на специално изградена и оборудвана с необходимата техника оранжерия, чийто вход бил замаскиран.

В имот, в близост до помещението, са намерени и иззети 60 растения, като по-голямата част били достигнали височина до 1,5 метра. Общото тегло на листната маса е около 30 кг. Установени и задържани са двама мъже, съпричастни към случая - на 34 и 30 години, с криминалистични прояви.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354в, ал. 1 от НК, а работата по документирането му продължава под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ - Силистра са задържали трима за притежание на наркотици с цел разпространение

Полицейските действия, осъществени в петъчния ден, били предшествани от предварително разследване и оперативно-издирвателна работа срещу наркоразпространението в региона. Около 21 часа, след изхода на село Айдемир, на изграден контролно-пропускателен пункт бил спрян за проверка движещ се в посока Русе лек автомобил, управляван от 54-годишен. С него пътували двама мъже – на 49 и на 36 години. При извършеното претърсване, под едната предна седалка бил намерен полиетиленов плик, съдържащ близо 2 кг канабис. Водачът и един от пътниците имат множество криминални прояви за престъпления, свързани с наркотици и се намират в изпитателен срок на предходно осъждане за идентични прояви. Спътникът им също е известен на служителите на реда с противоправни деяния. С прокурорско постановление задържането на тримата е удължено до 72 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. чл.354 а, ал. 1, от Наказателния кодекс. Разследването на случая продължава.

За аналогично престъпление в полицията във Видин е задържан 41-годишен

На 7 юли, в условията на неотложност видински криминалисти предприели претърсване в дома и автомобила на видинчанина и иззели пликчета с общо 37,5 грама бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на кокаин. По случая в ОДМВР-Видин е образувано досъдебно производство.

Жител на Кърджали също попаднал в ареста, като в жилището му е намерен наркотик

В петък вечерта, криминалисти предприели претърсване в дома на 36-годишния мъж, където попаднали на 7,5 грама кафяво пресовано вещество, реагиращо на хашиш и при полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

Същия ден служители на РУ - Несебър извършили проверка на лек автомобил, ползван от 32-годишен криминално проявен, и намерили в превозното средство около 10 г метамфетамин и електронна везна. Несебърлията бил задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В хода на проверка в питейно заведение в Благоевград служители на реда задържали 34-годишен перничанин и 38-годишен местен жител. У по-младия от тях бил открит 0,9 грама кокаин, а пликче със същата дрога, около 0,8 грама, било открито в близост до стълба в обекта. В хода на работата по случая е проверено жилище в Благоевград, обитавано от перничанина, откъдето са иззети пликчета с общо около 4,5 грама кокаин и електронна везна. В ареста се озовал и 38-годишен жител на село Долно Осеново, след като при проверка в питейно заведение в населеното място у мъжа били открити пликчета, съдържащи около 6,5 грама амфетамин. По случаите са образувани досъдебни производства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Боб М
    Олигофрени! Пак с помощта на някой мазен предател!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари