МВР ще спира с шипове джигитите по пътищата

2
Силовото министерство вече закупи 1300 устройства
Силовото министерство вече закупи 1300 устройства Снимка: МВР

Няма риск автомобилите да се преобърнат след преминаването през лентата, уточниха от полицията

Пожарната е проверила 1700 места за посрещане на коледните и новогодишни празници. Сред тях са църкви и заведения. Установени са 160 нарушения, свързани с неосигурен достъп за евакуация.

От МВР очакват интензивен трафик по граничните пунктове и по пътищата в страната.

Полицията показа новия уред за принудително спиране на нарушителите по пътищата - ленти с шипове. 1300 такива вече са закупени.

"Те са тип ножично устройство, снабдено със 165 шипа. При преминаване на лек или товарен автомобил тези шипове се забиват в гумата, тя изпуска постепенно налягането. Не се пръска или нарязва. Понякога и със спукани гуми водачи продължават своето движение", уточниха от МВР, предаде Bulgaria on air.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Ама
    Те си имат гръб и затова карат така а сте посмели а сте згазили лука . За кокошка няма прошка стар закон.
  • 1
    3
    Sdfghjj
    Отдавна трябваше да се направи това!!!!Опъвайте шиповете да се трепят тези гадове!!!Използвайте всички средства,за да ги спирате тези убийци на пътя.
  • 5
    2
    Ха ха ха
    МВР-то откри топлата вода. Още през 1993-1998 бяхме оборудвани с такива шипове. Обаче след 2000 година някоя умна глава ги махна.
  • 0
    1
    фена на Путин
    Те на 4 колела почти не останаха джигити. А и ми е чудно, как ще подложиш шип на спортен автомобил летящ по магистралата с 300 ? Това е убийство ! Или ще пукате гумите из града на наркоманите със страрите тройки беемвета ? Интересуват ме лично мен пишман моторджиите как ще спрете ? Те са големия бич в момента. Пак ли ще им пукате гумите ? И тях ли ще убивате ? Как ще изполвате тези боклуци и кои точно джигити ще спирате ? Залагам хиляда евро, че и самите вие си нямате идея.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари