МВР ще лови нарушители с още 20 камери за скорост

0
Вътрешното ведомство опитва да реши два проблема - намаляване на "състезателите" и чакането за кръвните резултати на дрогираните шофьори
Вътрешното ведомство опитва да реши два проблема - намаляване на "състезателите" и чакането за кръвните резултати на дрогираните шофьори Снимка: БГНЕС

Вътрешното ведомство опитва да реши два проблема - намаляване на "състезателите" и чакането за кръвните резултати на дрогираните шофьори

МВР затяга контрола по пътищата. 20 нови камери за скорост ще следят за нарушители в страната от утре. Още 4 нови апарата за кръвни изследвания на шофьори, хванати зад волана с наркотици, ще бъдат доставени близките месеци, информира БНТ.

Така МВР се опитва да реши два проблема - намаляване на "състезателите", които са причина за най-много тежки катастрофи, и чакането за кръвните резултати на дрогираните шофьори.

Очевидно, но не само завишеният контрол, а и заработването на системата за сигурно електронно връчване водят до скок на санкционираните и съответно събраните глоби.

През последните две седмици са платени глоби за близо 7 милиона и 100 хиляди лева. Можем да го сравним със същия период на миналата година, тогава сумата от събрани глоби е била 4 милиона лева.

Т.е. вижда се, че скокът е почти двоен. След като системата за сигурно електронно връчване заработи с целия се капацитет се очаква от снимката на пътя до връчването на електронен фиш на нарушителя времето да бъде около месец - наказанието да се налага бързо и да става все по-неизбежно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари