МВР се оплака, че гражданите не информирали за издирвани лица

1
Христо Терзийски каза, че в обкръжението на заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е имало хора, които са знаели, че той е обявен за издирване още през 2009 година
Христо Терзийски каза, че в обкръжението на заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е имало хора, които са знаели, че той е обявен за издирване още през 2009 година

Директорът на "Национална полиция" Христо Терзийски каза, че в обкръжението на заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е имало хора, които са знаели, че той е обявен за издирване още през 2009 г. и не са подали информация до институциите.

"Към момента полицията има данни, че в обкръжението на Ангелов е имало хора, които са знаели, че той е обявен за издирване като бъдещ затворник. И хората въобще не са направили труда да подадат каквато и да е информация, че контактуват с такива лица, които са били осъдени, с влезли в сила присъда", заяви на брифинг Терзийски, предаде Дневник.

По думите на Терзийски, както и на директора на Столичната полиция Ивайло Иванов полицията е извършила необходимото по случая в Нови Искър. Те обясниха, че по външни признаци гилзите, с които се предполага, че се е самоубил Росен Ангелов, отговарят на тези, с които са убити шестимата в нощта на 31-ви срещу 1-ви. Но МВР чака резултатите от балистичната експертиза, за да потвърди информацията със сигурност.

На въпроса как е търсен Ангелов, който е обявен за издирване още през 2009 г., Терзийски заяви, че са проверявани няколко пъти адресите му, които са в Добрич, на територията на 2-ро районно в София, както и адреси, които според оперативна информация Ангелов е обитавал в района на полицията на Своге. Проверките са правени непосредствено след обявяването му за общодържавно издирване.

Във връзка с разказ пред медиите на човек, който твърди, че е работил с Ангелов, Терзийски изрази възмущението си, че се "дава трибуната на човек, който е работил с него в автосервиза. Той знае, че това е човек с присъда, който е обявен за издирване, и вижда жена, която е убита, и той прави една логична връзка между жената, която е убита - бивша жена на въпросния Росен, и той не подава абсолютно никаква информация към който и да е орган в тази държава".

"Няма нито един сигнал от човек от "Дружба", където е живял дълго, нито от сервиза, където е работил", оплака се още директорът на "Национална полиция".

"И аз затова искам, може би говоря малко емоционално, но трябва да се замислим, че да свършим ние някаква работа, трябва обществото да ни съдейства по някакъв начин. Проверяваме всеки един сигнал - фалшив, достоверен, недостоверен. Да, най-вероятно и ние имаме пропуски, аз не мога да кажа, че сме безгрешни, но ние разчитаме на свидетелски показания", коментира още той.

"Ами ние имаме хора, които от доста по-дълго време са обявени за издирване с влезли в сила присъди и най-вероятно се намират на най-различни места на планетата. Затова обявяваме такива хора и през Интерпол, и Европол." Така Терзийски отговори на въпроса защо не са могли да открият Ангелов осем години.

Росен Ангелов беше издирван в района на софийското село Луково, след като на 2 януари бяха намерени шестима убити в къща в Нови Искър. Пет дни по-късно главният секретар на МВР Младен Маринов обяви, че Ангелов вероятно се е самоубил.

Жертвите на тежкото престъпление, за което е заподозрян Ангелов, са Неделчо Юнаков (роден 1976 г.), неговият син Георги Юнаков (роден 1998 г.), тъщата му Еленка Бурджиева (родена 1945 г.), доведената му дъщеря Нанси Иванова (родена 2001 г.), нейният приятел Боби Иванов (роден 1999 г.) и Кети Кюхова (родена 1973 г.), с която Юнаков е живеел на семейни начала.

В търсенето на Ангелов се включиха сили на МВР, специалните части, жандармерията и армията.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари