МВР - Русе предприема допълнителни мерки за сигурност

0
По празниците ще има засилено полицейско присъствие
По празниците ще има засилено полицейско присъствие Снимка: Dunavmost

В дните около Деня на Съединението, 6-ти септември от ОДМВР – Русе се предприемат допълнителни организационни и превантивни мерки за опазване на обществения ред и сигурността на гражданите, и нормалното придвижване по пътищата в областта, както и в района на ГКПП- Дунав мост.

Това обявиха на брифинг днес старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОДМВР - Русе и главен инспектор Михаил Манов, началник на сектор "Пътна полиция" в областната дирекция.

Проведени са срещи с други структури на МВР в областта, както и с органите на местната власт и местната администрация за набелязване на общи мерки и дейности по опазването на обществения ред и безопасността на движението по пътищата.

Създадена е организация за своевременно получаване на информация за мястото и характера на провежданите тържества и публични прояви по време на празничните и почивни дни. В периода на празниците ще има засилено полицейско присъствие около обектите и в местата, където ще се провеждат тържествени събития и чествания, както в районите, където се очаква струпване на повече хора.

Планирани са и ще се проведат специализирани полицейски операции за превенция и противодействие на правонарушения, както и по безопасността на движението „Алкохол, наркотици и неправоспособност“.

По линия на пътния контрол е създадена необходимата организация за засилено присъствие на екипите в дните с интензивен трафик преди, по време и след празничните и почивни дни. Дейността на полицейските служители ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, извършващи неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи. Проверките ще се извършват по всички пътища и в населените места.

В този период ще се осъществява контрол и във връзка със спазването на забраната за движение на товарните автомобили. Съвместната заповед за спиране на движението на камионите над 12 тона е на АПИ, ГД „Национална полиция“ и ИА „Автомобилна администрация“. Тя предвижда ограничаване на движението по определени участъци от републиканските пътища за автомобили, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

На 5 септември от 12 до 20 часа и на 6 септември от 8 до 12 часа. С екипи на „Пътна полиция“ и на районните управления в областта, е създадена необходимата организация за бързо, безпроблемно и безопасно напускане на големите градове. Същата организация е създадена и за последния от серията почивни дни - 8 септември, за времето от 14 до 20 часа, когато се очаква обратен трафик - в посока големите населени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари