МВР - Русе даде подробности за пожара от тази сутрин

2
76-годишна е била починалата русенка
76-годишна е била починалата русенка Снимка: Русе Медиа

76-годишна е била починалата русенка

Тази сутрин в 04:35 часа, чрез телефон 112, е подаден сигнал за възникнал пожар в апартамент на 2 етаж в блок "Родопи" в град Русе. На местопроизшествието са изпратени 4 противопожарни автомобила - по два от Първа и Втора РСПБЗН, както и специализираната автомеханична стълба. Насочени са и екипи на полицията и спешна помощ.

При пристигане на място е установено, че произшествието е възникнало в жилището на посочения етаж, където са живеели две възрастни жени, едната от които е успяла да излезе извън блока, а другата - на 76 години, е открита от пожарникарите на стълбите. Те са я извели и предали на екип на ЦСМП, но впоследствие е получена информация, че е починала.

Заради пожара в блока е имало задимяване и по другите етажи, което е наложило евакуация на живущите с помощта на автомеханичната стълба и специалните спасителни качулки към комплектацията на въздушните дихателни апарати на огнеборците.

Към момента на местопроизшествието тече оглед от оперативна група на МВР.

Причините за възникване на пожара предстои да бъдат изяснени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -9
    1
    речено сторено
    огънят не обича бабички
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари