МВР издирва дете с церебрална парализа

0
Мартин е избягал от помощното училище в Шумен заедно с друго момче
Мартин е избягал от помощното училище в Шумен заедно с друго момче Снимка: МВР

Дете с церебрална парализа се издирва от шуменската полиция.

13-годишният Мартин Асенов Росенов, който страда от епилепсия, получава припадъци от болестта, трудно подвижен е, не говори добре, има кривогледство, е в неизвестност от 10 часа днес. С него е избягало и друго момче Ахмед. И двамата учат в помощното училище в Шумен „В. Левски”.

За Ахмед от полицията не дават никакви данни, но от 24 часа са научили, че той е по-малък на години от Мартин. Момчетата са напуснали двора на школото през оградата около 10 часа тази сутрин.

Малко след 18 часа в социалната мрежа приятели споделиха снимката на Мартин, на която са изписали своя телефон и този на баща му. Обявяват, че го издирват и търсят помощ от всички, които го видят.

Бащата на Мартин не знаеше как децата са се измъкнали. В проливния дъжд, който се излива над Шумен след 18 часа той каза по телефона, че с колата си обикаля местата, където се надява да намери детето си.

„Разберете, той не може самостоятелно да се движи, не може да говори, просто се е повлякъл по акъла на този Ахмед”, каза разтревожен бащата.

„Не ме питайте повече, детето ми го няма от 7-8 часа”. Според него момчето му е на 14 години.

Мартин е висок около 160 см., със слабо телосложение, къса тъмна коса, кафяви очи, светло лице. Облечен в черен анцуг със зелени кантове, кафяви маратонки “Матстар”, сива тениска, съобщиха от полицията. „Молим всички, които имат информация за местонахождението му да се обадят на телефон 112 или да подадат сигнал в близкото полицейско управление”.

Мартин не е на пансион в училището, всяка сутрин родителите му го довеждат и вечер си го вземат в къщи.

В училището единственият човек, които отговаряше на телефона беше домакинката, но не смееше да говори. Не даваше и телефона на директорката. Само потвърди към 18 часа, че се издирват и двете момчета.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари