МВР готви по-солени санкции за пияни шофьори и нарушители на пътя

0
КАТ ще отнема 8 точки от талона за една бира
КАТ ще отнема 8 точки от талона за една бира

КАТ ще отнема 8 точки от талона за една бира

8 точки от талона ще отнема КАТ на шофьорите, хванати с алкохол в кръвта от 0.5 до 0.8 промила. Такива промени са предвидени в Наредбата за контролните точки, изготвени от МВР и внесени от служебния министър Иван Демерджиев. Те са публикуване в портала за обществено обсъждане, предава Дарик.

Повишават се санкциите за всички шофьори, които си позволят да се качат зад волана след употреба на алкохол. Водачите, хванати да карат с над 0.8 на хиляда до 1.2 на хиляда включително, освен глобата, ще губят 12 контролни точки. При повторно провинение санкцията ще бъде 20 точки от талона вместо сегашните 15.

От 12 на 18 точки се покачва наказанието за превишаване на скоростта от 50 км/час в населено място. Системните нарушители на това правило ще се разделят с 26 точки от талона си.

За неправилно изпреварване, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението предложението е да се увеличават отнеманите контролни точки от 10 на 13.

Предвидено е и ново нарушение - за каране в аварийната лента на автомагистрала, което ще се санкционира с 10 контролни точки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    русенец
    А колко точки се отнемат на ченге, водач на патрулка, което си спира където си иска без да е включил сигнални светлини? Колко точки се отнемат на дебили от КАТ, които си пресичат Липника където им падне за да си купят закуска? Другари милиционери, оправете си първо дисциплината на служителите и след това оправяйте движението по пътищата, некадърници такива!
  • 6
    1
    Уфффф,
    Споко, бе! Съвсем скоро ще отпаднат тия отживелици – синият талон и контролните точки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари