МВР: 38 души са задържани за вандалски прояви на протеста в София

0
На 24-ма са наложени глоби в размер на 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия за една година
На 24-ма са наложени глоби в размер на 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия за една година Снимка: БГНЕС

На 24-ма са наложени глоби в размер на 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия за една година

Две са образуваните досъдебни производства за палеж и повреждане на служебни автомобили; 24 души са с наложени глоби и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от 1 година, съобщиха от МВР.

В резултат на предприетите от СДВР действия за установяване на извършителите на вандалски прояви по време на протеста в столицата, състоял се на 16 ноември, са задържани общо 38 души. От тях трима са в ареста за палеж и повреждане на служебни превозни средства, като по случаите има образувани две досъдебни производства – за запален бус на Общинска полиция и за запален полицейски автомобил, разположен на бул. „Васил Левски“ в близост до сграда на посолство. Друг от задържаните е отведен в полицията за притежание на наркотици.

Спрямо другите 34-ма души, седем от които непълнолетни, е разкрита процедура по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Преписките им са оформени и днес са докладвани на съда, като трима са оправдани, а за четирима е насрочена друга дата. По отношение на трима малолетни преписките ще бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица. На останалите 24-ма са наложен глоби в размер на 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от 1 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари