МВнР: Руските референдуми целят да легитимират инвазията в Украйна

0
Предстои българското правителство да изработи конкретика по отношение на хората, търсещи временна закрила
Предстои българското правителство да изработи конкретика по отношение на хората, търсещи временна закрила Снимка: БГНЕС

По думите на Костадин Коджабашев всички компетентни институции са ангажирани и работят със съюзниците ни от НАТО и ЕС

И външното ни министерство потвърди, че няма конкретна военна заплаха за България. Заместник-министърът на външните работи и говорител на министерството Костадин Коджабашев коментира на пресконференция, че ведомството следи с особено внимание развитието на конфликта Русия-Украйна, предаде Дарик радио.

По думите му всички компетентни институции са ангажирани и работят със съюзниците ни от НАТО и ЕС. Според Коджабашев в съчетание с ядрената реторика, която се изговаря и т.нар. референдуми, се засилва необходимостта от подкрепа за Украйна.

Той определи референдумите в Украйна като пореден опит за нарушаване на териториалната цялост на страната и като опит да бъде легитимирана военната инвазия на Русия. Според Коджабашев със сигурност това ще изостри конфликта още повече.

По думите му предстои българското правителство да изработи конкретика по отношение на хората, търсещи временна закрила. Към момента нямаме информация дали български граждани биха желали да се върнат от Русия, но ако има такива, държавата ще ги приеме обратно в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    ALk
    усрайна трябва да бъде раздробена като сащ! Туморите на тази планета са англия и сащ! Тезиз две държави правят акция срещу човечеството от години!
  • -8
    5
    хайл Путлер
    Слава на Путлер и Рахман Кадиров!
  • 1
    4
    Да
    Българското общество не признава усрайна! България е християнска република и категорично отхвърля лгбт извращенията на сащ! България каза ДА на РАСИЗМА! България каза НЕ НА лгбт ИЗВРАЩЕНИЯТА на сащ! България категорично обяви сащ за агресор! България категорично обяви сащ за терористична държава! България категорично подкрепя християнските братя руснаци! България категорично подкрепя РУСИЯ! България категорично каза ВЪН сащ от България, вън на всички сащнически нпо-та на сащ от България! България тотално и категорично подкрепя борбата на Русия срещу антихристиянските ценности!
  • 1
    3
    Октавиан
    Русия освобождава собственото си население, което година наред беше тъпкано от Украинските националисти. Все едно ние да тръгнем срещу хората с турски произход.
  • 2
    2
    dgd
    МВнР: Руските референдуми целят да легитимират инвазията в Украйна Е и ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари