Музей предлага "пребиваване" в картина

0
Огромните проекции на картини създават ефект на „потапяне“
Огромните проекции на картини създават ефект на „потапяне“

Новият музей на изкуството Atelier des Lumières предлага на посетителите да пребивават в картини на знаменити творци.

Названието на музея се превежда като „Ателието на светлините. В него са разположени 120 видеопроектора. Експозицията е представена от творби на виенските художници Густав Климт и Фриденсрайх Хундертвасер. Огромните проекции на картини покриват стените, подовете и таваните, създавайки удивителен ефект на „потапяне“.

Музеят e инициатива на компанията Culturespaces, която подчертава важността на „цифровите изложби“. По време на откриването на културната институция президентът на Culturespaces Бруно Монейр заяви, че задачата на арт центъра е да предложи излизане от границите на обичайното, тъй като цифровите технологии са важни за изложбите на 21 в.

Използвайки ги за творчески цели, можем да създаваме връзки между епохите, да добавяме динамика в художествените произведения, да засилваме емоциите на аудиторията и да завоюваме нова, казва Бруно Монейр.

Музеят се намира в 11-ти окръг на Париж и обещава в бъдеще да предложи на почитателите на изобразителното изкуство монументални и завладяващи изложби.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари