Мутри с джип стреляха по Владо Кузов

0
Владо Кузов разказва за нападението на магистрала "Хемус"
Владо Кузов разказва за нападението на магистрала "Хемус"

"Стреляха по мен от джип на АМ "Хемус", заяви бившият депутат Владимир Кузов, предаде "24 часа".

От Окръжната прокуратура - София потвърдиха за инцидента. "По случая се работи интензивно. Образувано е досъдебно производство", лаконични са от държавното обвинение. 

В сряда Кузов бил в Ботевград. Късно вечерта потеглил за София. По думите му се движил в крайна лява лента с максимално позволените 130 км ч. "На огледалото видях две коли, които се движеха бързо зад мен. Започнаха да святкат с фарове, а после и да ме притискат. В началото не отбих, защото се движа с максимално позволената скорост. След това отстъпих. Бяха два джипа - Рейндж Роувър и Ленд Круизър. Когато вторият се изравни с мен при изпреварването, прозорецът на пътника до шофьора се свали. Оттам се подаде ръка с пистолет и стреля. Не чух изстрелите, само видях пламък от дулото. Опитах се да ги догоня и видях номера на единия джип. Казах го на полицаите", разказва Кузов, който се отървал само с уплах.

След това се обадил на 112. Веднага след инцидента посетил 5 РУП в София. "Има преписка по случая, но е изпратена в Областната дирекция, защото инцидентът е на тяхна територия", казват от столичната полиция.

В четвъртък следобед Кузов е посетил мястото, където стреляли по него заедно с разследващи от ОДМВР-София. Направен е оглед. Криминалистите търсили и гилзи от куршумите. Не е ясно дали пистолетът е бил газов или боен. "Много се изплаших. Явно ми е личало, защото полицаите бяха слушали записа от сряда вечерта", разказва Кузов, който бил в Ботевград до късно заради среща с избиратели.

Проверка в регистъра на КФН показва, че номерът на джипа, от който е стреляно по Кузов, няма валидна Гражданска отговорност. По информация на Кузов полицаите вече са установили кои са хулиганите на пътя. Според него е недопустимо да се случват подобни инциденти на пътя, особено след побоя над семейство на Околовръстното от февруари т.г.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари