МС отпусна над 700 милиона лева за поддръжка и строеж на пътища

0
С тези пари ще се платят само текущите ремонти, заяви министър Иван Шишков
С тези пари ще се платят само текущите ремонти, заяви министър Иван Шишков Снимка: БТА / Асен Тонев

С тези пари ще се платят само текущите ремонти, заяви министър Иван Шишков

"Министерският съвет реши да отпусне днес малко над 776 милиона лева за поддръжка и за строеж на пътища", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков след заседанието на служебното правителство, предаде БТА.

"За зимното поддържане на пътищата се дават почти 158 милиона лева. Други 150 милиона лева са осигурени за големи и важни инфраструктурни проекти, които се строят интензивно", посочи министърът. "Осигурени са пари за вече завършеното строителство на част от магистрала "Хемус" в участъка между Белокопитово и Буховци. Дават се пари и за участъка на пътя Видин – Ботевград, като там в рамките на три месеца ще бъде пуснат участък от 7 километра. МС дава пари за укрепване на свлачище на магистрала "Струма" (при тунела "Железница") и в рамките на три месеца ще бъде пуснато движението в посока от Гърция към София. Намерени са пари и за магистрала "Европа" за участъка при Калотина.

Осигурени са и 438 милиона лева за разплащане по стари възлагания на МРРБ и АПИ към пътните фирми в периода 2020 - 2021 година. Тези възлагания бяха без осигурено финансиране и създадоха изключително напрежение между държавата и пътния сектор", каза Шишков.

"С тези пари ще се платят само текущите ремонти. Частта от основни ремонти, за които държавата дължи пари на фирмите, остават неизплатени, защото Народното събрание не пожела да намери начин да регламентира извършеното незаконно строителство и което на практика нанесе сериозна щета на строителния бранш", посочи министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ...
    Само мазни гуши, големи тикви и ехидни погледи, на безобразно оядени СВИНЕ. 700 милиона.... това е космическа цифра пари за нашите ширини. И, ако е вярна мълвата, че 80% се крадат, всеки сам за себе си да прецени, какво е било 30 г. досега? Какви суми ще се разлапат задкулисно? Това ненапразно се прокарва в последния момент. За да не пада под светлините на прожекторите до такава степен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари