Мразовита неделна сутрин, през деня живакът скача до 11°

0
Жълт код за силен вятър е обявен за утрешния ден в Северна България
Жълт код за силен вятър е обявен за утрешния ден в Северна България Снимка: ThinkStock/Getty Images

И днес максималните температури на места се задържаха по-високи от обичайните за това време на годината.

В Русе бяха отчетени 11 градуса, в Елхово и Чирпан – 10, информира БНТ.

През нощта ще е предимно ясно, а сутрешните температури ще са в широки граници – от минус 10 до минус 1 градуса, в София – минус 8.

Утре облачността ще е променлива, следобед - по-често значителна и на отделни места в планинските и североизточните райони слабо ще превали. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 5°-6°. Ще духа умерен вятър, който около обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно силни пориви със скорост до около 80 - 90 км/ч, е обявено почти навсякъде в Северна България, както и в западните части от Горнотракийската низина

Ветровито ще е и по Черноморието. Облачността и там ще е променлива, по-често значителна и на отделни места по Северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е по-често значителна и на отделни места, главно след обяд в масивите в Западна България ще има слаби валежи от сняг. Ще е много ветровито със силен, временно и бурен северозападен вятър.

Поглед и към Европа. Предимно слънчево ще е на Пиренейския и Апенинския полуостров. Над останалата част от континента ще бъде облачно, с валежи от дъжд и сняг, а в Северна и в повечето райони от Централна Европа ще е ветровито.

У нас, в понеделник ще има повече слънчеви часове, но във вторник ще се заоблачи и от запад ще започнат валежи. Температурите ще се понижат и дъждът бързо ще преминава в сняг.

През нощта срещу сряда валежите ще се преместват на изток, като в някои райони ще са значителни. Застудяването ще продължи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари