Може ли кафето с мляко да причини рак

1
По отношение на тази напитка просто трябва да се придържате само към едно просто правило - максимум една чаша на ден
По отношение на тази напитка просто трябва да се придържате само към едно просто правило - максимум една чаша на ден

Защо чаят с мляко може да навреди и кой трябва да избере точно тази напитка, обясни лекар

Чаят и кафето с мляко не води до рак на стомаха.Това разказа Анна Белоусова, диетолог, в разговор със седмичникът "Звезда", цитиран от  zdrave.to

Има често срещано погрешно схващане, че млякото, комбинирано с кафе, може да провокира рак на стомаха. Специалистът разказа, защо това не е вярно. По отношение на тази напитка просто трябва да се придържате само към едно просто правило - максимум една чаша на ден.

Струва си обаче да се запомни, че тауринът и кофеинът в кафето предотвратяват правилното усвояване на калция в организма, затова е най-добре да разделите двете напитки.

Диетологът отбеляза, че добавяйки мляко към чая или кафето, можете да забравите за полезните свойства на калция, съдържащи се в него. Но такава напитка има и предимства: когато се смесва във всякакви пропорции, млякото значително намалява дъбещите свойства на кафето, които не засягат стомаха по най-добрия начин.

Например, хората с хронични язвени стомашни заболявания, напротив, ще им бъде полезно да добавят мляко към кафето, за да смекчат дразнещия му ефект.

Също така, лекарят отбеляза, че не трябва да използвате врящо мляко за приготвяне на кафе. Именно това е напълно способно да доведе до появата на проблеми със стомашно-чревния тракт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

След една известна възраст да си добър в леглото, означава да не хъркаш.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари