Моята истина за 9-ти септември!

0
Българската войска освободи от фашисткия гнет голяма част от днешна Европа
Българската войска освободи от фашисткия гнет голяма част от днешна Европа

Девети септември! Истината от мен.

Трети украински фронт влиза в България. След кратък урок по родолюбие, преподаден от български офицери с изстрелването на няколко хиляди патрона с немски картечници МГ-42 по шуменските улици, руснаците разбират, че червената орда е зле въоръжена. Именно тогава един достоен български офицер ще изрече паметните думи:

"Българският офицер никога не предава оръжието си."

Следва специална молба към държавното и военно ръководство на българската армия, въоръжена и обучена да ползва уникално немско въоръжение. Именно на тази наша армия се дължи прочистването на целия Балкански полуостров и повече. На нищо друго.

Белград, например, се охранява от дивизия на СС. Преди да се намеси българската армия има два неуспешни щурма с много жертви. След като българите унищожават СС дивизията, получават заповед да не влизат в Белград - като освободители на града трябвало да влязат сръбски партизани. Тези пък партизани са докарани с български камиони, облечени са с военни униформи, дадено им е чисто ново оръжие, с което триумфално манифестират като освободители на Белград. Без да са изстреляли един куршум или един оръдеен снаряд. Българските войници се смеят и отнасят към "освободителите на Белград" с приятелско снизхождение.

Най-мощни, обаче, са специалните СС дивизии в албанските планини. Непобедими военни крепости. Тези крепости са унищожени само от българската тежка артилерия, без нито една жертва от наша страна. Планът на военната операция е уникален. До ден днешен албанците помнят тези сражения и мястото, където е било настанено българското командване е превърнато в храм на военното ни дело. И слава. Българското командване не разрешава на сръбските партизани да разстрелят на място пленените от българската армия немски войници.

Ще спра до тук. С надеждата, че българите най-после ще оценят и обикнат своята българска войска. Тя освободи от фашисткия гнет голяма част от днешна Европа. Това е моята истина. Скритата истина!

И дано тази свята истина, че без участието на българската армия, на Балканския фронт щяха да загинат поне още един милион руски войници, до пълната победа, ни направи по-трезви, по-достойни и по-човеколюбиви от всички други народи на европейския континент...

Николай Марков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари