Мотопедист без каска "изгоря" в квартал "Чародейка"

2
Последвалите справки изяснили, ме мъжът е неправоспособен водач, а управляваното от него моторно превозно средство е с прекратена регистрация
Последвалите справки изяснили, ме мъжът е неправоспособен водач, а управляваното от него моторно превозно средство е с прекратена регистрация

Бързо производство е образувано срещу неправоспособен водач управлявал без каска мотопед с прекратена регистрация.

На 1 август около 15:50 часа екип на сектор "Пътна полиция" е бил изпратен по сигнал за неправилно паркирани автомобили на улица "Филип Станиславов" в Русе, до блок 403.

След като извършили необходимите проверки и документирали нарушенията на адреса, полицаите забелязали по улица "Филип Станиславов" в посока квартал „Дружба“ да се движи мотопед, като водачът му бил без поставена каска. Подали му сигнал със стоп-палка, при което водачът отбил вдясно и спрял.

Униформените му поискали документи за извършване на проверка, от които станало ясно, че той е 35-годишен мъж от Русе, но не представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, а освен това е установено още, че мотопедът, който управлява нямал поставена регистрационна табела. Последвалите справки изяснили, ме мъжът е неправоспособен водач, а управляваното от него моторно превозно средство е с прекратена регистрация. За констатираните нарушения са му съставили актове.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 35-годишния е започнато бързо производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари