Мост в Сливен се срути след поройните дъждове

0

Пешеходният мост над Дюлева река в Сливен бе отнесен от поройния дъжд. През изминалото денонощие в града са паднали около 74 литра дъжд на квадратен метър. Все още се обобщават всички нанесени щети в областта. Причината за пропадането на съоръжението, според живеещите в района е, че точно преди моста свършва корекцията на реката и с времето се е получило подкопаване на основите. След снощния проливен дъжд и покаченото ниво на водата, част от моста се е срутила. От общината уточниха, че има предвидено изграждане на по-голям мост в близост, както и път, който да осигури безопасно преминаване.

Обикновено нивото на река Дюлева в тази й част е не повече от няколко сантиметра, съобщи БНТ. При прииждането й, от снощи тя е вдигнала нивото си повече от метър и е била с такава сила, че е успяла да отнесе огромни бетонови блокове.

Живеещите до реката хора разказаха, че се страхуват винаги, когато завали малко по-силен дъжд, а снощи реката е достигнала дори до дворовете. Жителят Николай Будаков разказа: “От 20 години съм тук и поне на 3-4 години един път става това”. Ако валежите продължат с тази интензивност, от Кризисния щаб обсъждат обявяване на бедствено положение в някои райони на община Сливен.

Пешеходният мост в момента обслужва няколко семейства, които постоянно живеят в района и преминаването над реката в момента е затруднено. Поройният дъжд наводнил приземни етажи и мазета в Сливен, съобщи телевизията. Цяла нощ екипи на пожарната са отводнявали наводнени къщи. „По принцип щетите се изразяват в разрушения в инфраструктурата, по отношение на подходи и временни улици”, заяви зам.-кметът на общината Иван Манчев. Пожарникари са спасявали закъсали автомобили във вода с дълбочина около метър в района на жп гарата.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари