Мощна буря в София

0
Силна буря с градушка се изсипа над столицата
Силна буря с градушка се изсипа над столицата

Силна буря с градушка се изсипа над София към 12:30 часа. Има сигнали за наводнени мазета и тераси.

“Екипи на дирекция аварийна помощ и превенция извършват обходи на терен по улиците на града. Към момента най-интензивни валежи с градушки има в районите на северната и западната част на столицата - Люлин, Надежда, Овча купел, Триадица и Витоша. Градският транспорт се движи по всичките си маршрути”, коментираха пред Mediapool от Столична община.

Бурята събори и шатрите от блокада пред Софийския университет.

За днес за вторник жълт код е обявен в 13 области на Западна и Централна България за гръмотевични бури и валежи. Това са областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска и Смолянска.

В тези области ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На места количествата на валежа ще достигат 20-30 л/кв.м.

Възможни са и градушки. Дневните температури ще бъдат между 27 и 32 градуса, за района на София около 27 градуса, по Черноморието 28-29, до 34 градуса в Русе, 33 в Пловдив.

В сряда слаби превалявания се очакват евентуално на места по Черноморието, в останалата част от страната ще бъде предимно слънчево, а максималните температури отново ще са между 27 и 32 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари